Tento olej tónujeme do 16. odstínu viz. varianty .

Fasádní olej je alternativa ochrany fasádních dřevěných prvků vůči lazurovacím nátěrům dřeva. Používá se na dřevěné fasády a fasádní prvky vyrobené z vysoce jakostních dřevin různých druhů. Zajišťuje excelentní bezbarvý vzhled dřeva a trvalou ochranu proti UV záření. Na rozdíl od jiných olejů je gelovité konzistence (vazelina) a umožňuje stejnoměrné nanášení materiálu s dobrým rozlivem. Vytváří na povrchu polomatný vzhled. Nanáší se dva nátěry, přičemž jednotlivé vrstvy nesmějí zcela vyschnout. Je nutné dodržet stejnoměrné nanášení v tenkých vrstvách, nevsáklé přebytky není nutné následně stírat.

Prodloužit životnost je možné Hloubkovou penetrací SCANDICCARE, která otevírá póry u nově opracovaného dřeva a slouží k hloubkovému průniku oleje do podkladu. Penetrace je nutná u surového dřeva a staveb jako jsou sruby a dřevěnice.

Dřevěné přístřešky a fasády vytvářejí dům. Jejich pořízení předchází důkladná úvaha,neboť pořizovací cena nebývá nízká. O to důležitější je nátěr kvalitním olejem, který garantuje optimální ochranu. Neměl by měnit charakter stavby, pouze zvýraznit toń dřeva.

 

Balení: 3l, 10L

Odstíny: bezbarvý

Spotřeba: cca 6-8 m2/l dle nasákavosti dřeva

nanáší se do úplného nasycení dřeva

Nanášení: štětcem

Schnutí: přetírá se mokrý do mokrého, plně vytvrdlý po 24 hodinách

Ředidlo: neředit

 

Na čištění nářadí použít technický benzín.